Arkiva Tag: Blog

Binarët 4 "Shqetësimet Routing"Sot, ndërsa gërmimi udhëzon kurs e Ruby në binarët, I nxehtë këtë funksion të ri që është në dispozicion në Ruby në binarët 4. Kurs shqetësim është një koncept i mrekullueshëm i ri-duke përdorur përkufizimet kurs. I just love se si binarët të përpiqet që të përballoj në parim thatë. Unë kam punuar në një projekt ku routes.rb ka rreth 50 rreshta të përkufizimit, ndërsa projekti ishte progresi jo më shumë se 20%. Ka pasur shumë përkufizime të ngjashme kurs në qëllime të ndryshme (hapësira). Shqetësimet kurs tani do të na mundësojnë të shkruaj pak kodet për të përcaktuar rrugët e aplikimit.

Unë nuk jam duke shkuar për të treguar se si të përdorin atë si binarët udhëzues tashmë e bëri këtë punë. Unë jam thjesht kopjimi kodet gjatë këtu.

Update:

Unë e kam gjetur edhe këtë blog përbashkët në facebook nga një nga shoku im

Përdorimi i burimeve të të dhënave jo-ORM me Tastypie në DjangoBurimi: http://www.inquisitr.com/183142/state-department-to-reject-keystone-xl-pipeline-reroute/

Kohët e fundit, unë kam punuar me Tastypie cila është futja ime e parë për të tastypie. Vetë Tastypie është e mrekullueshme dhe shumë e lehtë për të punuar. Megjithatë, kapur im i parë ishte që unë kam për të përdorur atë në një skenar ku burimi i të dhënave nuk është e Django-së ORM. Qëllimi im është që të vë në dukje disa endpoints API, por të dhënat do të vijë nga një API të tjera të jashtme. Konfuze? Le të diskutuar në lidhje me zbatimin jo në lidhje me diturinë e rasteve të përdorimit. Nëse ju nuk keni hyrje në Tastypie, ju lutemi të keni një vështrim në e tyre të dokumentacionit .

Në përgjithësi, kur ne të krijojë një burim të Tastypie, klasa jonë trashëgon ModelResource. ModelResource është në të vërtetë ofron ORM specifike Django-së accesses si burim është krijuar në krye të modeleve Django. Fakti është se, ModelResource është një këmishë të hollë në krye të se është në klasë të Burimeve dhe refuzon disa metoda. Në qoftë se ne duam të përdorim burimet tona doganore të dhënave, ne do të duhet për të shkelur disa metoda të kësaj klase e Burimeve të bazuar në kërkesat tona. Metodat që kemi për të shkelur janë:

Vazhdo leximin

Get SMS falas alarm në serverin tuaj poshtë (apo diçka tjetër)!

E pra, gjëja e parë e parë. Ky blog mund të jetë pak më e pamoralshme edhe nëse ajo nuk është e paligjshme sipas kushteve të ofruesit të shërbimit. Pra, në qoftë se ju lexoni këtë fjali ose më vonë, përgjegjësitë janë mbi ju.

------

Unë jam duke shkuar për të ndarë një ide që unë kam përdorur personalisht pak më parë (2009) në zyrën time të mëparshme për të monitoruar server dhe të marrë njoftim kur ndonjë server / shërbim është poshtë. I shkroi një kërkesë të vogël PHP që do të bëjë detyrat. Edhe pse kam planifikuar atë kohë për të blog për këtë, me sa duket, kam harruar në lidhje me të. Hapat e idesë është:

  • Një copë php kontrollon statusin e serverit
  • Nëse gjen diçka të papritur (ose mund të pritet, varet nga logjikën tuaj :)) ajo krijon një ngjarje në kalendarin tuaj google që është shkak vetëm 1-3 minuta nga tani
  • Nëse SMS alarm juaj është setup në Google Calendar, Google do të ju email për ngjarjen.

Këtu unë nuk do të tregojnë se si të shkruaj një dorëshkrim PHP për të monitoruar server. Unë vetëm thashë atë si kam aplikuar këtë ide për të njëjtin qëllim. I guess ju do të merrni shumë në qoftë se ju google atë. Megjithatë, versioni fillestar që kam zhvilluar vetëm kontrolluar faqe të faqes (duke përdorur rehatohem) dhe në qoftë se ata ishin kthyer 200 përgjigje brenda një afati kohor të ndjeshme. Nëse përgjigja nuk ishte 200, kjo do të krijojë ngjarje për mua.

Si për të krijuar ngjarje?

Është shumë e thjeshtë. Para së gjithash shkarko klasat në vijim nga phpclasses.org

Vënë ato në rrugën e projektit tuaj. Krijo një file php. Lejon të supozojmë se është createevent.php. Tani përfshijnë fotografi këmishë në createevent.php.

Vazhdo leximin

Header Image Rotator për Twenty Ten temë WordPress 3.0

WordPress 3.0 është ende në RC1. Unë kam upgraded tashmë këtë blog për këtë version. Unë nuk mund të, por thjesht dashuri e re temë "Njëzet Ten 'e cila është paracaktuar në WordPress 3.0. Ajo është e thjeshtë super theme.

Në këtë temë, nuk është opsion për të përdorur porosi header image. Nga admin panel ju mund të zgjidhni imazhin header. Megjithatë, të gjitha parulla default dukej interesante për mua dhe unë kam ngarkuar edhe disa nga të shtëna e mia personale. Unë të kërkuar për të treguar të gjithë.

Mbajtja këtë në mendje, unë e bëra këtë plugin thjeshtë, Njëzet Dhjetë Image Rotator. Duke kjo plugin të instaluar, ju mund të shfaqi të gjitha në kokë. Banner Single secili zgjedhur rastësisht në çdo ngarkesës faqe.

Unë besoj se në qoftë se ju e doni Njëzet Ten temë, ju do të love this plugin too :).

Shkarko nga WordPress Plugin Repo

presë tuaj blog kudo, duke përdorur këtë linjë 10 prokurë dorëshkrim

Vetëm tani Hasin Hayder, autor i librave të shumta, ka publikuar një blog post se si për të pritur ndonjë blog wordpress.com praktikisht kudo që ju dëshironi. Duke përdorur këtë script të thjeshtë, ju mund të presë ndonjë blog wordpress.com në domenin tuaj.

Ai shkroi një skenar të thjeshtë me porosi dhe disa kode në. Fotografi htaccess. Pastaj proxy script do të shkoj të marr të gjitha përmbajtjet nga blogun tuaj origjinale dhe të tregojnë në faqen tuaj.

Supozoni, ju keni një blog në WordPress.com URL cila është www.rajuru.wordpress.com. Duke përdorur këtë script, ju mund të presë këtë blog për të njëjtën diku si www.yourdomain.com.

Script nuk e mbështet ende komentuar. Aktualisht ajo do të ju përcjellim në blogun origjinal për koment. Por autori e ka konfirmuar vetëm mua se ai do të zbatojnë këtë pjesë shumë shpejt.

Për detaje, vizitoni Blog Hasin Hayder-së

Fitojnë nga ditarin tuaj!

Nëse ju keni një blog të cilësisë që ju shpesh mund të fitojnë para të mira nga ajo. Kjo do të thotë të fitojnë të holla duke shijuar për të shkruar blog.

Me cilësi të blog, unë do të thotë se faqja juaj ka një numër të mirë të lexuesve dhe ajo ka 3 + ose 4 + Google PageRank (homepage). Ka mundësi të mjaftueshme për të fituar duke përdorur blogun tuaj.

Vazhdo leximin