Ndihmëtarë HandlebarsNë një kërkesë ne jemi duke përdorur Handlebars templating. Megjithatë, kishim nevojë për ndihmëtarë shumë porosi për të bërë atë që ne të kërkuar për të arritur. Këtu janë disa nga këto ndihmëtarë. Kjo mund të ndihmojë dikë që është në kërkim për të arritur gjëra të ngjashme. Shembujt janë të përfshira.

Shtimi / zbritur

Kufiri karakter me karaktere zvarritës (optional).

Pun Warning - sistem i paralajmërimit për VerzioniQuite shumë kohë më parë, unë kam zhvilluar këtë zgjatje për të paralajmëruar përdoruesit për shkak të shkelje të rregullave në Projanmo Forumin . Shumë më pyeti për liruar atë, por unë nuk mund ta shpëtojnë atë për arsye të ndryshme kryesisht si unë nuk mund të testuar në forume Non-Shqip.

Sot kam vendosur për lirimin e tij dhe kështu që unë kam shkarkuar Verzioni dhe instaluar dhe pastaj testuar atë. Duket se është duke punuar mirë. Pra, unë jam tani liruar atë.

1. Shkarko dhe instaloni atë si ju bëni zgjerime të tjera. Ju gjithashtu do të duhet për të instaluar jQuery extension para instalimit atë. Vazhdo leximin →

Përvoja ime me phpXperts seminar 2010

Seminar phpXperts 2010, është programi im i tretë me phpXperts. Të tjera se programeve phpXperts, unë i janë bashkuar edhe në programe të tjera si Garage Facebook Developer, bisedimet SQABD Lightning etj Megjithatë, kjo është e jashtëzakonshme për mua si unë ishte një nga folësit në këtë sesion.

Mirënjohja ime shkon për fillestar Hasin Hayder, i cili u përpoq shumë për folësit e para si unë. Ai madje e këshilloi mua për temën time "HTML5 - Web po bëhet sexy"! Vazhdo leximin →

Recaptcha me aplikimin AJAX, të marrë sfidë të re duke përdorur JavaScript-in

Aktualisht, unë jam duke punuar në një projekt komercial (për mua), që do të jetë i dedikuar për shpirtin e Michael Jackson. Unë kam përdorur disa ndërfaqe AJAX bazuar ku unë kam përdorur sfida reCaptcha për të luftuar spamming. Formulari ku unë kam përdorur reCaptcha, do të dorëzohen përmes AJAX quan. Si faqe nuk do të ringarkoni, të njëjtën sfidë captcha ekziston edhe përdorues bën një gabim gjatë plotësuar formularin. Unë të kërkuar për të treguar një sfidë të re sa herë që ai / ajo bën një gabim. Unë mendova, unë do të jetë në vështirësi në këtë pjesë! Megjithatë, unë kam parë se është shumë e lehtë për të marrë një sfidë të re. Vazhdo leximin →

Button Facebook Ashtu si për Verzioni Forumit

Facebook like Facebook si buton është një komponent i plugins e tij sociale. Ajo është një mjet i madh për drejtimin e trafikut në faqen tuaj. Mashable ka një raport të rritur trafiqeve të referimit me 50% duke përdorur këtë buton Like.

E konsideruar atë si një mjet të mirë për të përzënë trafikut, unë kam zhvilluar një zgjatje të vogël për bordin Verzioni buletinin. Kur ju instaloni këtë zgjatje, ju do të gjeni një buton Like në krye të Tema View (viewtopic.php). Ajo gjithashtu do të tregojë numrin e personave të pëlqente temën. Vazhdo leximin →

Header Image Rotator për Njëzet Dhjetë temën e WordPress 3,0

WordPress 3.0 është ende në RC1. Unë kam upgraded tashmë këtë blog në këtë version. Unë nuk mund të por thjesht dashuri e re temë "Njëzet Ten 'e cila është e paracaktuar në WordPress 3.0. Kjo është super e thjeshtë temë.

Në këtë temë, nuk është opsion për të përdorur header imazhin porosi. Nga admin panel ju mund të zgjidhni header image. Megjithatë, të gjithë e parulla default dukej interesante për mua dhe unë kam ngarkuar edhe disa të shtëna të mi. Unë të kërkuar për të treguar të gjithë.

Mbajtja këtë në mendje, unë e bëra këtë plugin thjeshtë, Njëzet Dhjetë Image Rotator. Duke pasur këtë plugin të instaluar, ju mund të tregojë të gjitha imazhet në kokë. Flamur Single secili zgjedhur rastësisht në çdo ngarkesës faqe.

Unë besoj në qoftë se ju e doni Njëzet Ten temë, ju do të love this plugin too :).

Shkarko nga WordPress Plugin Repo

WordPress Kategoria Widgets plugin - të shfaqur Widgets ndryshme për kategori të ndryshme

Sot, unë kam zhvilluar një tjetër plugin për WordPress që unë quajtur 'Category Widgets' plugin dhe asgjë si zakonisht më të qetë në vend se duke ndarë me komunitetin.

Duke përdorur këtë plugin, ju mund të shfaqin një widget tekst për ndonjë kategori të caktuar dhe / ose nënkategoritë e saj. Për shembull, ju doni të tregojnë parulla të ndryshme sidebar bazuar në kategori të ndryshme. Është e lehtë duke përdorur këtë plugin. Vetëm të krijojë një widget të ri dhe zgjidhni kategorinë.

Unë kam gjetur një tjetër plugin për pothuajse të njëjtin qëllim. Kjo plugin mungon e aftësisë së shfaqur në nënkategori. Kjo do të thotë se nuk punon për nën-kategoritë e kategorisë përzgjedhur. Në këtë plugin, unë e bëra atë funksion dhe gjithashtu opsionale ju mund të çaktivizoni këtë tipar shumë.

Kërkesat:

  1. WordPress 2.8+

Shkarko:

Vazhdo leximin →

Kalimi argumente filename në PHP nga shell dhe hapësirë ​​çështjes ...

Sot, duke punuar me një projekt për të importuar mijëra artikujve nga fotografi tekst në wordpress, kisha u përball me një problem, ndërsa unë jam ekzekutimin e një script shell për të iterate nëpër të gjitha fotografi tekst dhe të thërrasë një script PHP me dërgimin emrin e skedarit si argument. PHP script pastaj do të përpunojë skedarin si kërkesat tona. Script shell dukej si:

for i in `find . -type f -name '*.txt'`;
do
php import_posts.php $i
done

Këtu, $ i do të ishte emri i skedarit dhe ajo është e kaluar për të PHP script për përpunim. Por problemi është se, kur filename (duke përfshirë emrin e directory) përbëhet ndonjë hapësira të bardha në emër të tij, script do të thyer. Për shembull, disa rrugë fotografi dukej si
/ Home / user / artikuj / Internet Business / Web Hosting / how_to_start_your_company.txt

Këtu, njoftim hapësirën pas internetit dhe Web. Script shell u thyer vetëm pas internetit. Ajo ishte dërguar / home / user / artikuj / Internet si argument tek script PHP dhe padyshim PHP script u dështoi të gjejë këtë file.

Pasi u kontrolluan një shumë, më në fund kam gjetur një zgjidhje .

Ajo ishte me të vërtetë e thjeshtë. Unë jam duke cituar nga blogun e tij:

Nëse asnjë nga dosjet tuaja apo dosjet të ketë hapësira në emrat e tyre, atëherë kjo nuk është një problem, por se është gjithnjë e më vështirë se në ditët e sotme. Nëse këngët tuaja kanë hapësira në filenames e tyre, atëherë zgjidhja është për të ndryshuar mënyrën se si shell ndan atë dalje. Kjo është e kontrolluar nga të ndryshueshme $ VJ, e cila është vendosur në hapësira, skedat dhe newlines by default. Ne do të donim që ai të vendosur për të vetëm newlines, kështu që ne bëjmë:

Pra, këtu është zgjidhje. Unë vetëm vënë rreshtin e mëposhtëm në krye të shkrimit tim shell.

export IFS=$'\n'

Pas kësaj çdo gjë është e mirë. Script po kandidon saktësisht se si kam për qëllim që ajo të kandiduar.

Faleminderit për Antonit për zgjidhjen e tij.

Verzioni Topic Pronësia extension Ndryshimi

Vetëm tani unë kam zhvilluar një zgjatje të vogël për Verzioni që do të le Administratorët dhe moderatorët për të ndryshuar pronësinë e çdo temë. Si zakonisht, unë e bëri atë për Projanmo Forumin por ajo është gjithmonë e këndshme për të ndarë me komunitetin :).

Është plugin shumë e thjeshtë. Vetëm ngarkoni dhe aktivizoni extension. Pastaj në qoftë se ju shikoni ndonjë temë me, të paktën, privilegj moderim, ju do të shihni një link 'Change Topic Pronari'. Kur ju klikoni mbi të, ju do të kërkohet për të hyrë ID User re (shikoni imazhin më poshtë). Pasi të keni hyrë dhe goditi Ok, ju do të ridrejtuar në një faqe të re ku ose pronësia do të ndryshohet apo korrespondues mesazh gabimi do te treguar.

Shënim: Kjo nuk do të ndikojë post count përdoruesit '.

Shkarko
ose,
Shkarko

Seanca teknik në 'Facebook Application Development "

Dje në mbrëmje, unë kam marrë pjesë në një seancë teknike të titulluar "Facebook Application Development" në SoftExpo BAZA 2010 . Seanca u mor nga inxhinier legjendar PHP dhe themelues i Leevio , një startup Social Networking Rnd, Hasin Hayder .

Gjatë seancës, kryetari është përpjekur për të përpunuar hapat themelore të zhvillimit të aplikimit facebook që do të tregojnë dritën tek fillestare ata janë të interesuar për aplikim facebook. Ai gjithashtu tregoi, hap pas hapi, një proces të zhvillimit të aplikimit mostër facebook.

Seanca e tërë ishte i këndshëm dhe i dobishëm.

Slide prezantim mund të shkarkohet nga blogun e tij ose drejtpërdrejt nga klikuar këtu .