jQuery Mobile: Дел 3 - Модифицирање стандардно "утовар и пораки" Грешка при вчитување на страница 'Во вториот дел од оваа серија, ние научивме како да се поврзе страници. Ако дојде по него, веројатно, сте, исто така, забележав дека пораката на "вчитување 'додека сте во посета страници назад и назад. jQuery Mobile покажува ова, а тоа вчитува страница зад сцена. Добро, вие не може да го види тоа во брза конекција или во текот на тестирањето во вашиот компјутер, како е вчитан премногу брзо. Слично на тоа, jQuery Mobile покажува 'вчитување на страница грешка "кога тоа не успее да се вчита на секоја страница.

Во моето барање, сакав да ги промените овие текстови како што јас ги сакав во бангла. Ние гледаат овие затоа што тие се поставени од страна стандардно во рамка. Со менување својства стандардно, можеме да ги промените да нешто што сакаме.

За да го направите така што ќе кука во "mobileinit" настан jQuery Mobile. Овој настан (на документ објектот) се активира само на момент jQuery Mobile е почнато да се вчита. Значи, ние ќе мора да ги избегне овие пред вчитување на jQuery Mobile библиотека.

Досега, ние се вчитани датотеки библиотеката во следниов редослед:

Продолжи со читање →

jQuery Mobile: Дел 2 - Изработка на повеќе страници и нивно поврзувањеЕј момци, во првиот дел од нашите jQuery Mobile патување научивме како да се направи првата jQuery Mobile страница . Тоа е сосема лесно и забавно. Како што ние не се случува да им даде на оние запознаваме, верувам, тоа е добра идеја да се погледне во претходниот дел.

Во овој дел ќе копаат малку повеќе. Ќе видиме како можеме да ја направиме повеќе од една страници и линк до секој друг.

Продолжи со читање →